Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Verbouwen om in je nieuwe woning in te trekken? Bekijk deze tips

Verbouwen om in je nieuwe woning in te trekken? Bekijk deze tips

20 April, 2020

Als je een nieuwe woning hebt gekocht zal je hoogst waarschijnlijk nog wat aanpassingen moeten doen om in het huis te kunnen trekken. Het zal bijna nooit gebeuren dat je precies dezelfde smaak hebt als de vorige bewoners van het huis. Je zal dus nog wat moeten gaan verbouwen of misschien heb je geluk en hoef je alleen wat kleine dingetjes te gaan klussen. Een verbouwing kost veel tijd en eist veel energie van je op. Veel mensen zien het als een stressvolle periode in hun leven dit ligt natuurlijk wel aan jezelf hoe je daar mee omgaat. Je kunt besluiten om zelf dingen te gaan verbouwen, maar je kunt ook mensen inhuren die het voor je gaan doen. Dit zorgt er voor dat je zelf wat minder stres hebt, maar je moet wel een groter budget hebben om het uit handen te kunnen geven. Er zal veel op je af komen maar daarom hebben we dit artikel voor je geschreven. In dit artikel hebben we je een aantal hele handige tips voor je gemaakt.

Tips voor een verbouwing

Tip 1: bepaal als eerste wat je allemaal wilt gaan doen. Kijk ook goed of de dingen die je wilt doen wel echt nodig zijn. Want soms kun je dingen ook makkelijker oplossen en hoef je niet meteen te gaan verbouwen.
Tip 2: Maak een begroting. In deze begroting moet je alle kosten gaan zetten, maar houdt ook rekening met overziende kosten. Je wilt namelijk niet voor grote financiële verrassingen komen te staan. 
Tip 3: maak een planning voor het hele verbouw proces. Een planning is om in grote lijnen de tijd uit te kunnen zetten. Maar door het maken van een planning betekent het niet automatisch dat het ook allemaal gaat volgens de planning. Een verbouwing kan altijd vertraging oplopen. 

Tip 4: ook is het belangrijk om er rekening mee te houden dat niet alles zal gaan zoals jij wilt. Zeker als je het werk uit besteed kunnen er dingen gaan gebeuren die je zelf liever anders had gezien. Je moet proberen dit toch een beetje los te laten. Ook kan het zijn dat het langer gaat duren doordat er dingen bijvoorbeeld een stuk later geleverd worden ook daar moet je rekening mee houden. 

Tip 5: blijf goed contact houden met je aannemer. Dit lijkt heel vanzelf sprekend maar het kan zomaar voorkomen dat je een discussie krijgt. Probeer hier dan altijd samen uit te komen want hij is tenslotte degene die jou huis aan het mooi maken is. Daar wil je dus geen ruzie mee. 

De verhuizing 

Na de verbouwing kun je eindelijk gaan verhuizen. Via het internet kun je opzoek gaan naar allerlei goede verhuisbedrijven. Zoek bijvoorbeeld op verhuisbedrijf in Zoetermeer of verhuisbedrijf den Haag je krijgt dan een heel aantal zoekresultaten. Je kunt ook nog wat recensies lezen over de bedrijven zodat je een nog beter beeld van ze krijgt.