Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Veel gestelde vragen over het kopen van een huis en aanleggen van een vloer

Veel gestelde vragen over het kopen van een huis en aanleggen van een vloer

21 April, 2017

Wat moet ik doen bij het kopen van een huis?

Bij het kopen van je nieuwe huis komt er vaak erg veel op je af. Er zijn ontzettend veel dingen die geregeld en gedaan moeten worden. Het klussen kost vaak meer tijd dan dat je eigenlijk gehoopt had en je wilt juist zo snel mogelijk het huis in na de aankoop. Een goede tip die je zeker mee moet nemen is het laten keuren van het huis. Wanneer een huis al meerdere jaren oud is kan het zijn dat er dingen minder worden. Doe voordat je over gaat tot het definitief kopen van het huis dus een aankoopkeuring van het huis. Hier wordt uw huis van top tot teen gecontroleerd en zo kom je niet voor verassingen te staan nadat je het huis hebt gekocht en bespaar je onverwachte kosten.

 

Is egaliseren altijd noodzakelijk?

 

Nee! Het kan zijn dat u al een hele mooie gladde vloer heeft hetzij van hout, ondervloerplaten of van zandcement. In dat geval hoeft u niet te kiezen voor de extra optie egaliseren.

Uiteraard moet u dan wel begrijpen dat wij geen enkele verantwoording dragen voor de kwaliteit van de ondervloer!

Eventueel kunnen wij u bij het huisbezoek wel verder informeren hierover.

 

Wij hebben een houtenvloer!

 

Houten vloeren zijn er in vele varianten en ook als deze niet glad genoeg zijn dan kunnen wij deze vaak egaliseren. Alleen is het egaliseren van een houten vloer duurder dan een zandcement vloer. Bij vloerdelen is egaliseren niet mogelijk en is het noodzakelijk dat er een speciale ondervloer geplaatst wordt.

Anyhdriet vloeren

 

Deze vloeren herkenbaar aan de ligt bijna witte vloer die veel poeder afgeven hebben een speciale behandeling nodig!

Ondanks dat deze vloeren een glad uiterlijk hebben is egaliseren altijd noodzakelijk! Een rechtstreekse verlijming is helaas niet mogelijk.

 

Zelfklevende vloeren

 

Bij een zelfklevende vloer zoals b.v. Handyfloor moet goed in de gaten gehouden worden dat de zelfklevende laag niet goed houdt op open rulle vloeren. B.V. een ruwe zandcement vloer waar gemakkelijk nog korrels van loskomen kunnen een probleem opleveren bij het rechtstreeks plakken. In dat geval kun je ervoor kiezen de vloer te primeren met een speciale voorstrijk.

 

Designtegels

 

Iets dat helemaal hip is, zijn designtegels. Deze tegels geven je woning een originele en vrolijke look. Er zijn ontzettend veel verschillende kleurencombinaties en patronen mogelijk wat ervoor zorgt dat je een originele look creëert in je woning.

 

Leggen op een bestaande harde vloer

 

Wilt u de nieuwe PVC vloer leggen op een bestaande tegelvloer, marmoleumvloer of anders dan kunt u het beste eerst contact met ons opnemen voor het juiste advies. Vaak is het geen enkel probleem een PVC vloer te gaan leggen maar er moet wel met een aantal zaken rekening gehouden worden.

 

B.V. als u een plavuizenvloer heeft met diepe voegen dan moet deze toch geëgaliseerd gaan worden. Indien er geen sprake is van voegen dan moet de vloer wel geheel ontvet worden omdat anders de lijmlagen niet goed hechten. Hetzelfde geldt voor bestaande marmoleum vloeren.

 

 

Goed egaliseren en schuren is de basis van een mooie vloer!

 

Wij willen u er nogmaals op attenderen dat egaliseren en schuren erg belangrijk zijn om een goed eindresultaat te verkrijgen. Uiteraard zijn er een heleboel doe het zelvers die zeker in staat zijn een vloer goed te egaliseren en daarna met het juiste materiaal op te schuren.

Twijfelt u echter aan de mogelijkheden dit zelf te doen adviseren wij u dit absoluut door de vakman te laten uitvoeren!!

 

Het leggen van de PVC vloer is vaak gemakkelijker dan de egalisatie werkzaamheden.