Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Twee raamdecoratie trends

Twee raamdecoratie trends

2 November, 2016

Op de hoogte blijven van de laatste raamdecoratie trends? Of wil je inspiratie op doen? In dit artikel bespreken wij de allerlaatste trends op het gebied van raamdecoratie.

Het herontdekken van stijlen

Een opvallende trend is het herontdekken van vormen en stijlen. De afgelopen jaren lieten designers zien dat zij inspiratie haalden ‘’vergeten decoratie’’. Onderdelen van het interieur van vroeger worden weer uit het stof gehaald. Door deze onderdelen opnieuw toe te passen in het interieur geven wij ze de glans en waarde terug.

Wat betekend dit voor raamdecoratie? Gordijnen geven absoluut sfeer aan jouw interieur. Met behulp van gordijnen bepaal je de sfeer. Met behulp van een ‘’stoere’’ kleur voor de plisse gordijnen of jaloezieën geef je jouw kamer een moderne en strakke uitstraling. Voor de slaapkamer wordt tegenwoordig vaak gekozen voor pastelkleuren. Pastelkleuren geven namelijk een romantische sfeer.

Vrij van moment en plaats

Onze levens zijn anno 2016 heel anders dan in 1990, dat mag duidelijk zijn. Waar vroeger aan de eettafel gegeten werd en op de bank tv werd gekeken, is dit nu heel anders. We zijn als het ware nomaden in ons eigen huis. Heb je zin om aan de eettafel te werken? Of op de bank te eten? Niemand die er meer raar van op kijkt.

Deze verandering zorgt voor een nieuwe trend op het gebied van inrichting en raamdecoratie. Kies voor een sfeer die bij jouw leefstijl past. Ben je gek op films? Of werk je graag vanaf de bank op je laptop? Zorg er dan voor dat jouw gordijnen geen licht door laten, duo gordijnen zijn hier een goed voorbeeld van. Daarnaast zou je zelfs het gordijn als projectiescherm kunnen gebruiken.. Raamdecoratie kan op die manier heel functioneel zijn. Raamdecoratie is anno 2016 dus echt van een ander niveau.