Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Tips voor het verbouwen van je badkamer

Tips voor het verbouwen van je badkamer

28 April, 2017

Veel woningbezitters kiezen ervoor om het interieur van hun woning eens in de zoveel jaar aan te passen naar de laatste interieurtrends van dat moment. Bij de verbouwing van woningen wordt vaak echter voornamelijk naar de woon-, slaap- en werkkamer gekeken. Dit is zonde, want zo komt de badkamer achter te lopen bij de rest van je interieur! De badkamer kun je op verschillende manieren van vernieuwingen voorzien, zonder dat je heel veel hoeft te investeren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van nieuwe sanitaire voorzieningen, het gebruik van leuke accessoires of het vervangen van verouderde vloertegels.

Hulp van een loodgieter inschakelen

Bij een verbouwing van de badkamer dien je met tal van verschillende aspecten rekening te houden. Kunnen de nieuwe sanitaire voorzieningen bijvoorbeeld op een bestaande afvoer en leiding worden aangesloten? Is het noodzakelijk om nieuwe leidingen aan te leggen? Enzovoorts. Een loodgieter inschakelen kan in dit geval een slimme keuze zijn om de kans op vervelende complicaties te voorkomen. Wij spraken met een aantal kwalitatieve loodgieters uit Deurne, die ons meer konden vertellen over het belang van het inschakelen van een loodgieter. Zij gaven aan dat er geregeld lekkages en verstoppingen ontstaan als mensen zelf aan de slag gaan bij een verbouwing van de badkamer.

Zorg voor regelmatig onderhoud na een verbouwing

Ook na de verbouwing van je badkamer kun je op de hulp van loodgieters rekenen. Het is raadzaam om de loodgieter nog zeker eens per twee of drie jaar terug te laten komen om de verschillende loodgieterselementen te controleren. Denk bijvoorbeeld aan het nalopen van de leidingen op lekkages, het doorspuiten van de afvoer om verstoppingen tegen te gaan, enzovoorts. Des te sneller je dergelijke complicaties laat verhelpen, des te kleiner is logischerwijs de kans op een serieuze verstopping of lekkage. Een lekkage aan het dak kan na een periode van hevige regen en windstoten zomaar ontstaan en dat heeft weinig te maken met de kwaliteit van het dak. Door natuurlijke omstandigheden is dit ontstaan, maar dan is het wel goed om hier de onderhoudswerkzaamheden op aan te passen.