Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Tips voor goedkope tuinbestrating vinden

Tips voor goedkope tuinbestrating vinden

8 December, 2017

Iedereen wil graag dat de tuin bij huis er goed uitziet. Een luxe veranda van sierbestrating past goed in dat plaatje thuis. Nadeel is dat sierbestrating redelijk prijzig kan zijn en de tuinkosten behoorlijk omhoog kan halen. Er zijn een aantal tips om deze kosten zo laag mogelijk te houden.

Zo houd je de kosten voor tuinbestrating zo laag mogelijk

Hieronder geven we een lijstje met tips om direct te snijden in de kosten voor een mooie tuin.

  1. De eerste tips is om te kiezen voor b-keus bestrating. Dit zijn tegels die kleine fabrieksfouten kunnen bevatten. Dit is echter slechts voor een klein deel van de bestelling zo. De rest van de bestelling is zo goed als niet. Daarnaast zijn de fabrieksfouten vaak zeer beperkt. Toch is b-keus bestrating vele malen goedkoper dan nieuwe tegels. Oplossing? Plaats een iets grotere bestelling dan je werkelijk nodig hebt.
  2. Een leuke tip is om gebruik te maken van grind. Dit in combinatie met tegels in de tuin. De tegels kunnen zodoende verder uit elkaar worden gelegd. De stukken ertussen kunnen dan worden opgevuld met grind. Dit bespaart een hoop ruimte, waardoor je juist minder tegels nodig hebt en grind is vele malen goedkoper.
  3. Bestel bij de juiste webshop waarvan je zeker weet dat ze een goede prijs hanteren, maar daarnaast de bestelling zelf ook van goede kwaliteit is. Een bestelling plaatsen en producten ontvangen waar je niet tevreden over bent is namelijk ook geen goed plan.
  4. Gebruik een groot formaat tegel en meet de benodigde ruimte goed op. Des te grotere tegel je gebruikt des te minder je ervan nodig hebt. Per oppervlakte betaal je op deze manier minder geld.
  5. Er zijn veel verschillende soorten sierbestrating. Doorzoek alle soorten en maten en kijk welke het beste past bij jouw behoeften en budget. Ga niet direct voor de goedkoopste, maar kijk of deze ook volledig aansluit bij je behoeften, zodat je er niet zo op uitgekeken bent.
  6. Onderhoud de tegels goed met de juiste middelen, zodat de tegels zo lang mogelijk mee gaan en mooi blijven.