Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Tapijttegel vloer plaatsen?

Tapijttegel vloer plaatsen?

2 February, 2017

Wanneer je van plan bent om je slaapkamer te verbouwen heb je vast en zeker wat aan onze tips. Zeer waarschijnlijk heb je al nagedacht over het soort vloer dat je wilt plaatsen. In dit geval een tapijttegel vloer. De vloer is een focuspunt van de kamer wat de sfeer compleet kan veranderen. Wil je een warme uitstraling? Of juist een koele en moderne kamer? Tapijttegels zijn beschikbaar in verschillende vormen en maten en altijd wel passend voor jouw ontwerp keuze. Wie wilt nou geen warme en zachte vloer wanneer hij uit bed stapt met zijn blote voeten. Een goede manier om de dag mee te beginnen.

 

Het is makkelijk om zelf een tapijttegel te leggen, maar mocht dit je eerste keer zijn… Zorg er in ieder geval voor dat je een verfroller bij de hand hebt om de lijm makkelijk aan te brengen. Tevens kan een meetlint altijd van pas komen en een stanleymes mocht het nodig zijn om tegels bij te snijden. Hierover later meer.

Plaatsen van tapijttegel

Ten eerste moet je er voor zorgen dat je tijdens het leggen geen hinder hebt van lichamelijke klachten, zorg bijvoorbeeld voor goede kleding en hulpmiddelen. Kwalitatieve werkbroeken zorgen bijvoorbeeld voor extra stevigheid bij de knie, waardoor je minder snel last krijgt. Voordat je begint met leggen moet je zorgen dat de vloer al schoon gemaakt is. Zo gepiept door het even te stofzuigen en eventueel dweilen. Hierna kun je de lijm aanbrengen, je kunt ervoor kiezen om aan de muur te beginnen of door vanuit het midden naar de randen te werken. Zorg er natuurlijk wel voor dat je de ruimte eerst opgemeten hebt. Zo ben je ervan verzekerd dat je genoeg tapijttegels hebt. Zodra je tegels hebt geplaatst en een muur bereikt, kan het zo zijn dat je tapijttegel te groot uitvalt. Geen paniek, leg de tapijttegel op zijn rug. Hang het over de laatst geplaatste tapijttegel heen, tot aan de muur. Met een stanleymes kun je vervolgens het gewenste stukje afsnijden wat perfect past. Sommige tapijttegels laten een beetje zwart kunststof achter op je mes. Om dit te voorkomen kun je afwasmiddel aanbrengen op je mesje.

Duurzaam en bewust

Je kunt verschillende soorten tapijttegels kopen. Denk aan verschillende materialen met elk zijn voor- en nadeel. Doordat tapijttegels makkelijk te verven zijn in het productieproces zie je ook veel verschillende kleuren en patronen. Tapijttegels kunnen ook verschillend aanvoelen. Zo zijn er zachte tapijttegels en stuggere tapijttegels. Zachte tapijttegels zijn beter geschikt voor woningen, slaapkamers etc. En stuggere tapijttegels zijn geschikt voor ruimtes waar je op slijtage moet letten. Waar er dus veel rondgelopen wordt. Het is aan te raden altijd advies te vragen bij een specialist.