Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Je vloer verwijderen

Je vloer verwijderen

26 July, 2019

Je wilt je vloer graag verwijderen, maar je hebt zelf twee linkerhanden. Dan is het aan te raden om een specialist in te schakelen. In Nederland zijn gelukkig heel veel vloer bewerkers te vinden die jou graag willen ontlasten. Het is natuurlijk erg belangrijk dat je een vloer in zijn geheel én zonder beschadigingen verwijderd. In deze blog adviseer ik je graag op waar je op moet letten wanneer je aan de slag gaat met je vloer verwijderen. De leestijd voor deze blog is ongeveer 3 minuten.

Waar let je op bij het verwijderen van je vloer?

Wanneer je een nieuwe vloer wilt plaatsen in je woning, dient de oude vloer zorgvuldig verwijderd te worden. Het is begrijpelijk dat je het liefst je nieuwe vloer over de oude vloer legt, maar dat is niet altijd verstandig. Hieronder een aantal punten waar je op moet letten:

  • Het is vrijwel onmogelijk om te weten wat er onder de oude vloer te vinden is, behalve als je deze eerder zelf hebt gelegd of hebt laten leggen. Wellicht is de ondervloer niet regelmatig, of zitten er kleine gaten/scheuren in de ondervloer waar je niet van op de hoogte bent. Het is ten zeerste aan te raden om dit grondig te controleren voor er een nieuwe vloer wordt geplaatst.
  • Je oude vloer kan er al erg lang liggen. Misschien is de vloer zelfs gelegd door de bewoners die eerst in je huis hebben gewoond. Op deze vloer is natuurlijk jarenlang gelopen, en er kunnen veel dingen gebeurd zijn met de vloer. Zo is het mogelijk dat een huisdier zijn behoefte heeft gedaan, of dat er eten is gemorst op bepaalde plekken van de vloer. U heeft liever niet dat deze resten nog jarenlang in en onder uw vloer liggen.
  • Wanneer je te maken hebt met vloerbedekking kunnen er lijmresten achterblijven. Deze moeten vakkundig worden verwijderd omdat je anders een ongelijke nieuwe vloer krijgt. Het is aan te raden om een vakkundig bedrijf langs te laten komen die de lijmresten verwijderd en eventueel laat je nog je vloer egaliseren.

Extra mogelijkheid: Egaliseren van je vloer

Wanneer je een vloer verwijderd of laat verwijderen kan je zoals hierboven ook al kort te lezen te maken krijgen met ongelijkheden op de ondervloer of met bijvoorbeeld lijmresten. Dan is het erg aan te raden om je vloer te laten egaliseren. Vloerbewerkingsbedrijven hebben veel ervaring met het egaliseren van vloeren. Op het gebied van egaliseren zijn er ook diverse mogelijkheden. Een aantal voordelen van het egaliseren van je vloer:

  • Weinig tijd nodig. Vaak kan meteen na het verwijderen van de vloer je vloer worden geëgaliseerd.
  • Vloerbewerkingsbedrijven gebruiken vaak moderne machines waardoor je nieuwe vloerlaag van de beste kwaliteit is voorzien.

Tot slot

Zoals je kunt lezen zijn er genoeg mogelijkheden als het gaat om vloeren verwijderen en egaliseren. Wat wel erg belangrijk is, is dat je zelf of dat een bedrijf zorgvuldig en vakkundig te werk gaat met het verwijderen van je vloer. Wanneer dit niet goed wordt gedaan, blijf je hier nog jaren last van hebben. Dat is natuurlijk niet wenselijk! Ik hoop dat deze blog je wat bij heeft kunnen brengen over vloeren. Kwaliteit staat voorop!