Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Geef je garage een nieuwe uitstraling met een vloercoating

Geef je garage een nieuwe uitstraling met een vloercoating

3 December, 2019

De garage is vaak kaal, ongezellig en kil. Dat kan natuurlijk ook anders. In veel gevallen is de garage het eerste wat je ziet van een woning wanneer je binnenkomt. Daarnaast hangt de garage er vaak maar een beetje bij. Hij wordt eigenlijk vergeten. Toch is de garage een ruimte waar je volop aan de slag kunt. Een nieuwe vloer, de muren bekleden en de deuren afwerken zorgt vaak al voor een mooie nieuwe uitstraling, zonder dat de kosten hoog oplopen.

Een mooie unieke garagevloer

Een onafgewerkte en onbewerkte garagevloer straalt kilte uit, maar ook chaos. Al is de garage nog zo netjes opgeruimd, de onafgewerkte beton vloer in de garage is nooit helemaal egaal en trekt bovendien veel stof aan, waardoor de ruimte rommelig en chaotisch kan lijken. Door de garagevloer netjes af te werken en de garagevloer te coaten, creëer je een aangeklede ruimte en lijkt de garage direct een stuk opgeruimder en minder kil. Daarnaast heeft een garagevloer coating ook andere voordelen.

De voordelen van een garagevloer coating

  • Frisse en nette afwerking van de vloer
  • Een stevige beschermlaag
  • De vloer is dankzij de coating waterdicht en bestand tegen vuil, vet, olie en andere chemicaliën
  • De gecoate vloer is eenvoudig te onderhouden
  • Het aanbrengen is goed zelf te doen
  • Met decoratieve instrooivlokken creëer je een persoonlijke en unieke vloer

Naast een nette en frisse afwerking van de vloer, biedt de coating de garagevloer een stevige beschermlaag. De coating is bestand tegen vet, vuil, olie, benzine en andere chemicaliën. Daarnaast is deze waterdicht en kan de vloer veelvuldig belast worden. Dat een gecoate garagevloer eenvoudig te onderhouden is, is tevens een fijne bijkomstigheid. Een garagevloer coating kun je uitstekend zelf aanbrengen en dat drukt de kosten uiteraard enorm. Je brengt de coating eenvoudig in dunne lagen aan met een roller. Na het aanbrengen geef je de vloer eventueel nog een persoonlijk tintje aan door decoratieve instrooivlokken te gebruiken. Wanneer de vloer helemaal af is, kun je met een sealer de vloer nog beter beschermen tegen invloeden van buitenaf. De vloer gaat dan nog langer mee.