Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Er is ingebroken, wat nu?

Er is ingebroken, wat nu?

28 April, 2017

Voor veel mensen vormt een inbraak in huis een van de grootste nachtmerries. Dit is niet voor niets, want bij een inbraak kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Daarbij is de kans op het verlies van waardevolle en dierbare voorwerpen erg groot bij een inbraak! Reden genoeg om de kans op een inbraak zo klein mogelijk te maken. Dit blijkt vaak makkelijker gezegd dan gedaan te zijn. Het is zelfs niet eens mogelijk om een inbraak volledig uit te sluiten. Wel kun je de kans op een inbraak zo klein mogelijk maken door goede sloten te laten plaatsen en te kiezen voor een optioneel alarmsysteem. Mocht er toch sprake zijn van een inbraak in huis, dan kan een slotenmaker je helpen bij het herstellen van de inbraakschade.

Inbraakschade herstellen in huis

In veel gevallen zal een inbraak gepaard gaan met de nodige inbraakschade aan je woning. Denk bijvoorbeeld aan een geforceerd slot, beschadigingen aan de kozijnen van je woning, enzovoorts. Inbraakschade herstellen kan behoorlijk lastig zijn als je hier geen ervaring mee hebt. Hoe kun je bijvoorbeeld sloten repareren? Hoe vervang je een kapot kozijn? Enzovoorts. Een slotenmaker beschikt over het juiste gereedschap en de benodigde kennis om de inbraakschade te herstellen. Houd er hierbij rekening mee dat (een deel van) de kosten voor het herstellen van inbraakschade vergoed worden door je verzekeraar. Maak vooraf voldoende foto’s van de geleden schade!

Nieuwe inbraken tegengaan

Om de kans op nieuwe inbraken in je woning zo klein mogelijk te maken is het raadzaam om je woning direct van nieuwe beveiligingscomponenten te laten voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een alarmsysteem, nieuwe sloten voor je ramen en deuren, enzovoorts. Een slotenmaker kan na het herstel van de inbraakschade kijken naar mogelijkheden om je woning voortaan nog beter te beveiligen tegen nieuwe inbraken. Laat bijvoorbeeld een risicoanalyse van je woning maken, op basis waarvan een compleet alarmsysteem kan worden samengesteld.