Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Een garagedeur kiezen eenvoudig?

Een garagedeur kiezen eenvoudig?

10 October, 2016

Het lijkt simpel. Kies een nieuwe garagedeur welke het beste past bij de nieuwe woning of bij de nieuwe bedrijfsruimte. Maar dat dit niet zo gemakkelijk is tegenwoordig is een feit. Er zijn zo veel mogelijkheden dat dit vraagt om er even goed naar te kijken. Enkele tips voor de keuze op een rij.

Garagedeur cassette uitvoering

De garagedeur met een motief van cassettes op de deur is ideaal voor wie een klassieke uitstraling wil hebben. Deze deuren passen goed bij monumentale panden en de wat grotere huizen. Door de dikte van 40 mm blijft de warmte binnen en wordt geen koude tocht doorgelaten.

Planken garagedeuren

De garagedeur die het meest verkocht wordt in Nederland is de planken versie. Simpelweg enkele planken onder elkaar te zien. Populair door eenvoud waarschijnlijk, overal te vinden. Ook deze deuren zijn dik genoeg om de isolerende werking te behouden.

Lijn variant

De lijn variant garagedeur lijkt veel op de planken versie. Hier zijn de planken alleen iets smaller zodat er meerdere lijnen te zien zijn op de deur. Voor wie er van houdt, het is een kwestie van smaak. Werkt hetzelfde met speciale strips welke de kou buiten houden. Al de deuren worden aangedreven door kettingen en afstandsbedieningen worden altijd meegeleverd.

Vlak motief

Voor wie op zoek is naar een garagedeur voor het bedrijf, bijvoorbeeld voor een schuur, komt uit bij de garagedeur met een vlak motief. Verder geen speciale fratsen, maar wel een mooie houtnerfstructuur welke het design afmaakt. Smaken verschillen.

De keuze is dus niet gemakkelijk, maar wel past op elk huis of schuur een eigen type garagedeur. Goed om eerst te bedenken wat het beste past en niet de verkeerde keuze te maken. Een kwalitatieve garagedeur gaat meer dan 20 jaar mee en dan moet het wel de juiste zijn.