Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Anhydriet vloer

Anhydriet vloer

17 April, 2017

Een anhydriet vloer is te herkennen aan een gladde witte ondervloer waar doorlopend een poederachtige laag vanaf blijft komen. Deze vloeren worden in onze branche ook wel “annie verdriet vloeren” genoemd omdat er nogal wat bij komt kijken om op deze vloer een verlijmde vloer aan te brengen.

Het direct verlijmen van b.v. een zelfklevende Handy floor is onmogelijk ondanks dat u zult denken dat het een hele mooie gladde vloer is. Door de poeder laag zal de kleef laag niet hechten en blijft de vloer geheel losliggen.

Ook al oogt een anhydriet vloer geheel droog toch kan er nog veel verborgen vocht in zitten b.v. een anhydriet vloer van 4 cm. Dik is pas echt goed droog na 3 maanden.

Voordat men een anhydriet vloer gaat egaliseren of er iets op gaat lijmen moet de toplaag eraf geschuurd worden. Daarna moet men een speciale primer aanbrengen (vloer is dan direct niet meer stoffig) alvorens deze kan worden geëgaliseerd met een speciaal daarvoor geschikte egaline.

 

Installatie klik en magneetvloer

 

Geheel nieuw zijn de pvc stroken vloeren welke d.m.v. een klik systeem (uni clic) gelijk aan laminaat gelegd kunnen worden. Deze vloeren worden zo gezegd zwevend gelegd en lijmen is daarbij niet noodzakelijk. Deze klik vloeren zijn er met een MDF onderlaag of absoluut nieuw nu ook zonder onderlaag.

 

De vloeren met een MDF onder laag kunnen gelijk aan laminaat gelegd worden rechtstreeks op de ondergrond met een folie er tussen. Houdt er rekening mee dat net als bij laminaat de zijkanten vrij van de muur moeten zijn en u dus nadien een plakplint of iets dergelijks moet plaatsen. Het voordeel is wel dat egaliseren in de meeste gevallen niet nodig is.

 

Voor de PVC stroken met een klik systeem zonder onderlaag adviseren wij toch ook een gladde vloer maar er zijn situaties te bedenken waarbij egaliseren niet nodig is.

 

Pvc-magneet stroken worden gelegd op een speciaal magneet onder folie. Deze folie vergelijkbaar met een stevig ondervloer folie voor laminaat moet u leggen over de gehele vloer en daarna kunt u daar de speciale stroken op neer leggen. Deze stroken zijn alleen aan de achterzijde voorzien van onzichtbare metaaldeeltjes waardoor deze op de ondervloer folie blijven plakken.

 

Aan de bovenzijde is deze vloer na het leggen dus niet meer magnetisch. Deze vloer kan ook zonder plinten strak tegen de muur aan gelegd worden.

 

Door de wat stevige folie en het feit dat de vloer niet gelijmd wordt is het mogelijk dat de vloer gelegd kan worden op een ongeegaliseerde vloer. Uiteraard moet de vloer wel vlak zijn en bij een tegelvloer mogen de voegen niet te diep liggen.Beide bovenstaande PVC stroken vloer varianten zijn verhuisbaar en kunnen gemakkelijk weer weg gehaald worden.