Uniquevloeren.nl

De beste tips en meest recente informatie over alle vloeren.

Accessoires voor je vloer

Accessoires voor je vloer

17 March, 2017

Een vloer staat of valt met wat je op de vloer plaatst. Het is het pronkstuk van je ruimte maar verliest zijn glans als het niet de verdiende accessoires voor de vloer zoals vloerlampen, staande lampen of een gepast vloerkleed als kers op de taart krijgt. Als echte trendwatchers volgen we steeds de laatste ontwikkelingen op gebied van decoratie en interieur op de voet en wisten we enkele van de accessoire trends voor je vloer hier voor jou te bundelen.

Vloerlampen…. What’s in a name

We zien ze steeds vaker opduiken; de vloerlampen en staande lampen die zowel de functie van sfeerverlichting als van basislichtbron vervullen. Ze nemen de rol van de klassieke plafondlampen over en zorgen voor een knusse en intieme sfeer die ook je vloer helemaal tot zijn recht doet komen. Belangrijk is om even na te denken waarvoor de lamp precies zal moeten dienen. Is het om jouw dagelijkse uurtje roman-lezen van de nodige verlichting te voorzien of wil je eerder een algemeen omgevingslicht in huis halen. De functie van je vloerlamp bepaalt ook de keuze van je vloerlamp. Hangende vloerlampen zijn bijvoorbeeld ideaal om de pagina’s van je bestseller of het toetsenbord van je laptop te verlichten, terwijl de typische langwerpige en kubistische vloerlampen dan weer voor een ongeëvenaarde gloed van warm licht kunnen zorgen. Welke vloerlamp je ook voor je vloer kiest, vloerlampen en staande lampen zijn perfect om je omgeving op originele wijze van licht te voorzien en doordat ze ook makkelijk te verplaatsen zijn, ben je niet aan een vaste plek verbonden. Een echte must-have voor al wie de woonkamer, slaapkamer of keuken dat tikkeltje meer wilt geven.

Vloerkleden… de maïzena der meubels

Een mooie vloer smeekt om een mooi vloerkleed. Vloerkleden maken de laatste jaren weer hun intrede en we zien deze trend niet snel veranderen. Een vloerkleed vervult een prominente rol binnen je interieur en gaat de verschillende meubelstukken tot een mooi geheel met elkaar verbinden…al was het de maïzena der meubels. Welke trends je op gebied van vloerkleden in het achterhoofd moet houden? Allereerst is vintage helemaal in. Van oude tapijten die een opsmukbeurt hebben gekregen tot vloerkleden met een vintagekantje en een snuifje Oosterse mystiek. Vintage vloerkleden hebben het grote voordeel dat ze in zo goed als iedere stijl van woning en op iedere stijl van vloer een plaatsje hebben. Daarnaast zien we ook steeds meer patchwork vloerkleden opduiken. Vloerkleden die uit verschillende patronen en delen van verschillende tapijten of vloerkleden bestaan en die voor een unieke sfeer in je woning vormen.

Je vloer zal je dankbaar zijn!